Er zijn tal van types en soorten zwembaden. Wie van plan is een zwembad aan te leggen (binnen- of buitenzwembad) zal dit snel merken. Ze variëren van grootte, materiaalkeuze, opties en prijsklasse. Er zijn er ook met chloor, zout of UV-Filters.

Een deftig overzicht van al deze informatie vindt u in dit artikel van de meest populaire zwembaden.

“Een zwembad is een plaats waar mensen, voor hun plezier, voor de sport of als therapie kunnen gaan zwemmen.”
Bron: Wikipedia

Betonnen Zwembaden

We beginnen met -tegenwoordig- de populairste. Indien u graag een duurzaam binnen- of buitenzwembad op maat wilt, kan u best kiezen voor een betonnen zwembad. De vorm wordt meestal op voorhand gemaakt naar keuze, daarna wordt de put gemaakt en kan direct de plaatsing van het betonnen zwembad plaats vinden. De muren worden gemetst en het zwembad kan verder afgewerkt en geïnstalleerd worden.

Betonnen zwembaden hebben overigens een zeer lange levensduur en worden meer en meer gevraagd. Ze zijn meestal te verkrijgen (naargelang de opties en accessoires zoals een trap, tegenstroom, springplank of rolluik) vanaf +/- €20.000 á €25.000

Polyester Zwembad

Het polyester zwembad mocht misschien ook wel op de eerste plaats staan door z’n populariteit. Een sterke en toch lichte materie die van nature een gladde afwerking heeft en die zorgt voor een zacht gevoel aan handen en voeten.

Polyester zwembaden worden net als betonzwembaden vaak op voorhand vervaardigd en op dag van de levering in één stuk geleverd, en misschien geïnstalleerd. De levensduur van een polyester zwembad is net zoals een zwembad in beton vrij lang en is al te verkrijgen vanaf +/- €30.000

Kunststof zwembad

Voor een kunststof zwembad kan u natuurlijk ook nog opteren. Dit is meestal de goedkoopste variant van alle zwembaden en is gemaakt in kunststof, wat nog minder stevig is dan hout of metalen zwembaden.

Ze zijn heel licht en kunnen vaak snel opgezet worden. De meeste modellen kunnen zelfs afgebroken en opgeborgen worden wanneer het winterseizoen er aan komt zodoende je zwembad proper blijft voor komend zwemseizoen. De grootste troef van een zwembad in kunststof is natuurlijk de kostprijs. Dit is dan ook niet te vergelijken met een Betonzwembad of Polyester zwembad.

Nog vragen? Contacteer IZI POOL voor vrijblijvende informatie.

Soorten zwembaden van Beton, Polyester en/of kunststof zijn wat ons betreft de populairste, en dat merken we ook in de aanvragen. Hoewel er nog tal van andere opties en mogelijkheden zijn.

Is het toch moeilijk te beslissen? Of wenst u geheel vrijblijvend eens een adviesgesprek om eventuele vragen te stellen? Contacteer IZI POOL dan vrijblijvend. Wij adviseren je met veel plezier verder.