Zoutwater Zwembad

Home » Zoutwater Zwembad
Liever een zwembad zonder chloor?

Zwembad met Zoutwater

Zoutwater Zwembad helder water

Het water schoonmaken met zout gebeurt op een natuurlijke manier en is een stuk gezonder voor de huid. Het water van een zoutzwembad voelt zachter aan en u heeft veel minder last van de klassieke ‘symptomen’ van chloor zoals eczeem, geïrriteerde ogen en een droge huid.

Nadelen van Chloor

Tal van mensen die vaak zwemmen in chloor zitten vast in een cyclus van insmeren vóór het zwemmen, snel afspoelen na het zwemmen en opnieuw insmeren met een vettige crème. Deze cyclus maakt het zwemmen niet enkel een stuk onaangenamer, maar kan ook zorgen voor de verergering van het eczeem.

zwemmen in 1 week foto izi pool
Zwembad zonder chloor

Gezonder zwemmen met een Zoutwater Zwembad

Zout is hét ideale alternatief voor chloor om uw zwembad te onderhouden. De voordelen van een zoutzwembad zijn talrijk: bacterie- en algengroei wordt effectief bestreden, geen last meer van onaangename en irriterende chloorlucht en bovendien prikt het zwembad minder in de ogen.

Zout kan meteen toegevoegd worden aan zwembadwater en vervolgens door een zoutelectrolyse apparaat omgezet worden naar natuurlijk chloor. De aanschaf van een zoutelektrolysesysteem is iets duurder, maar is eigenlijk snel terugverdient door de besparing op chloor- en onderhoudsproducten.

Voordelen Zoutzwembad

Liever een zwembad zonder chloor?

De werking van een Zwembad met Zoutwater

Het apparaat zogt er voor dat het zout (Natrium Chloride) door gebruik van lage spanning omgezet wordt in chloor en loog. Omdat chloor vervolgens weer kan worden omgezet naar zout, blijft dit een gesloten systeem waardoor je slechts eenmalig zout hoeft toe te voegen.

Je zwemt dus eigenlijk niet zonder chloor, maar op een natuurlijke manier in chloor-arm water.

Chloorzwembad omtoveren tot Zoutwembad?

Heeft u reeds een chloorzwembad en wenst u deze naar een zoutwater zwembad om te toveren? Dat is perfect mogelijk. Door enkele kleine aanpassingen kan de manier van desinfecteren aangepast worden naar een zoutelectrolyse-systeem. 

Wenst u ook een natuurlijk(er) zwembad en zo min mogelijk gebruik maken van dure en ongezonde chemicaliën zoals chloor? Dan is de aanschaf van een zoutzwembad of zoutelectrolyse-systeem zeker de moeite waard.

Contacteer ons vrijblijvend omtrent het desinfecteren van uw zwembad zonder chloor.

Buitenzwembad geplaatst door IZI POOL