UV Filter Zwembad

Home » UV Filter Zwembad
Een gezonder alternatief dan chloor?

Zwembad zonder Chloor

Bij het zwemmen laten we allerlei stoffen achter in het water zoals zweet, huidschilfers, huidvet, urine en micro-organismen (bacteriën en virussen). Deze micro-organismen kunnen gaan groeien in en rond het zwembad waardoor een slijmerig laagje ontstaat die ook wel ‘Biofilm‘ wordt genoemd. Om dit tegen te gaan wordt vaak gebruik gemaakt van chloor, die deze micro-organismen doodt en/of af gaat weren en het zwembad proper houdt.

Mindere punten van een Chloorzwembad

Chloor heeft enkele nadelen en vele mensen krijgen te maken met eczeem, droge huid, geïrriteerde ogen en dergelijke… Dit komt vooral omdat chloor reageert met allerlei verontreinigingen in het water wat zorgt voor irritatie.

zwemmen in 1 week foto izi pool
Hét alternatief tegen chloor

Zwembad met UV Filter

Met behulp van UV-licht (in plaats van chloor) kunnen micro-organismen tijdens de circulatie van het water verwijderd en geïnactiveerd worden.

Zuivering gebeurt in drie stappen:

  • Alle opgeloste stoffen worden uit het water gefilterd door een biologische filter. Deze biologische filter bevat ook weer micro-organismen die deze reststoffen gaan ‘opeten’ en ‘verteren’.
  • Vervolgens gaat het water door een zeer fijne zeef van 0,2 micrometer die allerlei onzuiverheden verwijderd zoals huidschilfers, haren, bacteriën, enz…
  • De micro-organismen die daarna nog in het water zijn achtergebleven, worden met UV-licht bestraald en zo geïnactiveerd.
Zwembad desinfecteren met UV-filter

Gezonder Zwemmen met een UV-Filter

Het proces van UV-filtering levert u een gezond en vooral helder zwembad op zonder dat nog gebruik gemaakt moet worden van chemicaliën zoals chloor.

Aangezien we met een Biologisch proces zitten is het wel belangrijk dat de microbiologische kwaliteit van het water gemonitord wordt.

Interesse in een zwembad met UV-Filter?

Contacteer ons voor meer informatie, wij adviseren u met plezier en geheel vrijblijvend.

Een ander alternatief in plaats van een UV-Filter kan zijn om te kiezen voor een Zoutwaterzwembad.

Buitenzwembaden met zout izi pool