Een écht vakantiegevoel bij u thuis? Dat kan o.a. met de aanleg van een kwalitatief zwembad, hetzij binnenshuis of in de tuin. Een zwembad is meestal wel een redelijke investering. Met dit artikel vol informatie hopen wij u alvast goed op weg te helpen in de wereld van de zwembaden. Welk zwembad kiezen?

10 Tips bij het kiezen van een zwembad

 1. Kies voor een functionele diepte
  De keuze van de bodem en de diepte van uw zwembad is van cruciaal belang. het bepaalt het verbruik, comfort, onderhouds- en verwarmingsbudget en natuurlijk ook voor een stuk de veiligheid. Een goede vraag om aan jezelf te stellen is “Wie zal het vaakst het zwembad gebruiken en wat zijn hun zwemgewoonten?”

  Enkele vaak gebruikte afmetingen en dieptes voor ‘familiegebruik’ zijn beginnend bij 1,20m tot 1,80m. Een vlakke bodem van 1,50m wordt ook vaak gebruikt. 2,40m wordt niet vaak gebruikt, maar het komt voor.
 2. Veiligheid
  Het kiezen van een veilige diepte, daar zijn we al over gegaan in punt 1.

  Qua veiligheid moet je ook denken aan bijvoorbeeld het aantal trappen van het zwembad en in welk materiaal u deze wenst.

  Een andere -extra optie- zou een rolluik kunnen zijn om het zwembad af te dekken zodat er geen ongelukken met dieren of kinderen gebeuren. IZI Pool maakt hiervoor gebruik van strenge normen.
 3. Aanpassen aan de stijl van de woning of uw tuin
  Het naadloos laten aansluiten van de stijl van uw zwembad met uw woning of tuin is vanzelfsprekend een slimme zet en laat uw woning met nog zoveel waarde stijgen.

  Het zwembad moet daarvoor niet altijd groot te zijn. Een klein zwembad kan bijvoorbeeld uitgerust worden met de nodige extra accessoires waaronder tegenstroom. Zo worden de voordelen van een zwembad in een kleinere tuin in de stad optimaal benuttigd.
 4. Garantie
  Ga altijd voor een fabrikant die enkele jaren ervaring heeft en garantie geeft op zijn werk.
 5. Belgische Kwaliteit en dienstverlening in de buurt.
  Is dit een tip? Natuurlijk willen we de lokale economie steunen. Door te kiezen voor een erkende dienstverlener in de buurt ben je zeker van een vlotte en professionele dienstverlening.
 6. Gebruiksgemak
  Zoals vermeld in punt 3 kan je kiezen voor extra accessoires voor gebruiksgemak. Er bestaan tegenwoordig tal van accessoires die het leven van een zwembadeigenaar uiterst gemakkelijk maken. Trappen, rolluiken, een wellness/whirlpool, tegenstroom, etc… Veel is mogelijk!
 7. Onderhoudsgemak
  Door te opteren voor een afdekking of rolluik voor uw zwembad kan er al geen vuil in uw zwembad komen.
 8. De zwembadvorm
  Er bestaan verschillende soorten zwembaden, aangepast aan elk gebruik en terrein. Een ovaal zwembad, een rechthoekig zwembad, de typische zwembaan, een zwembad in een vrije vorm voor optimalisatie van de ruimte, etc…

  Het meeste wordt nog altijd gekozen voor een rechthoekig zwembad, wat wij ook steeds aanraden.

Nog vragen over uw toekomstig zwembad?

IZI Pool beantwoordt met veel plezier en vrijbliojvend al uw vragen als het om zwembaden gaat.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of advies.